Binnen 'commissies' kan bij het onderdeel 'instellingen' standaard waarden ingericht worden, waar je eventueel op organisatie- en gebruikersniveau van kan afwijken (zie dit artikel).


Frequentie: wanneer de betaalspecificaties gegenereerd moeten worden. Je hebt hierbij de keuze uit 'wekelijks' of 'maandelijks'.

Specificatie genereren op dag: de dag waarop de betaalspecificatie gegenereerd moet worden. In onderstaande situatie zal de betaalspecificatie op de eerste van de maand aangemaakt worden.

Aantal dagen op netto wanneer op specificatie: hoeveel dagen een sale netto moet zijn alvorens deze meegaat in de betaalspecificatie. Stel een sale is netto geworden bij een leverancier, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat de leverancier dit later uitbetaald. Je kunt dan een keuze maken dat een netto sale pas meegaat nadat deze al een x-aantal dagen netto is.

Commissieplan: welk standaard commissieplan je wil gebruiken. Als je hier een standaard commissieplan voor instelt, dan zal deze als standaard worden gebruikt bij de verkopende partijen. Uiteraard kun je hiervan afwijken per verkopende partij (zie het artikel waar naar verwezen is in de eerste alinea).

Partners kunnen commissies zien: of de verkopende partijen hun eigen commissies kunnen inzien (bruto/netto sales).

Frequentie van binnenkomende specificaties: er worden ook betaalspecificaties gegenereerd voor de inkomsten die jij hebt vastgelegd. Hierbij heb je eveneens de keuze uit 'wekelijks' of 'maandelijks'.Betaalspecificaties worden automatisch gegenereerd op basis van wat jij hebt ingesteld (eventueel afwijkend per verkopende organisatie of verkoper). Een gegenereerde betaalspecificatie zal altijd eerst in een 'conceptversie' staan, zodat je de mogelijkheid hebt om een controle uit te voeren alvorens deze wordt gepubliceerd. De gegenereerde (uitgaande) betaalspecificaties vind je bij het kopje 'uitgaven'. Je kunt binnen de betaalspecificaties, nadat deze is geopend, nog commissies toevoegen.Als alles correct is, dan kan de specificatie gepubliceerd worden.