Het aanmaken van een default flow is snel gedaan, waarbij onderstaand stappenplan gevolgd kan worden.

1. Ga naar Flows.
  2. Klik op 'toevoegen'.
  3. Geef de flow een naam, zoals deze getoond gaat worden aan de verkopers.
  4. Kies altijd voor het type 'Default'.

5. Vervolgens kun je bij 'configuraties' een aantal instellingen doorvoeren.

Verificatie: Geef aan welke verificatiemethodiek je wil gebruiken (handtekening, e-mail verificatie, etc.).
    Bevestigings e-mailgeef hier aan of je een bevestigingsmail wil uitsturen na het bevestigen van een offerte of bij een directe bestelling. Let op: dit kun je eventueel ook op organisatie- of gebruikersniveau instellen.
    Pagina productlijstHier kun je aangeven of je een product op de productpagina wil tonen na de postcodecheck. Als je dit uitzet, dan kom je na de postcodecheck direct in het bestelformulier terecht.
    Pagina met meerdere onderdelenDit kun je gaan gebruiken als je het mogelijk wil gaan maken dat je het bestelformulier uit meerdere onderdelen wil laten bestaan. Voorbeeld: je wil zonnepanelen verkopen, maar wil ook gelijk een onderdeel met producten toevoegen waar je LED lampen wil toevoegen. Kortom: een bestelformulier met meerdere onderdelen, die elk hun eigen producten bevatten.
    Landingspagina: hier kan aangegeven worden of je eerst het postcodeformulier wil tonen ná het klikken op de flow, of dat er direct verwezen moet worden naar de productlijst.

6. Geef bij 'bereik' eventueel direct aan voor wie de flow zichtbaar is. Belangrijk is dat er ook wordt aangegeven welke productsoorten je in deze flow wil tonen (let op: energie en telecom hebben reeds hun eigen flows en productsoorten, waarover ook artikelen op deze kennisbank te vinden zijn). In dit geval is het producttype 'zonnepanelen' en 'led lamp' toegevoegd, waar bij elk 1 product is gekoppeld. Klik vervolgens op 'opslaan'.

7. Nadat je de flow hebt opgeslagen kun je een aantal zaken inrichten zoals je reeds gewend bent van andere flows: of de geboortedatum verplicht uitgevraagd moet worden, of je een scriptlog wil gebruiken, etc. Als je hebt ingesteld dat de de default flow uit meerdere onderdelen wil laten bestaan, dan vind je onderaan de pagina deze instelling. Als eerste kun je aangeven hoe je deze pagina wil benoemen (dit kan naar wens), maar kun je eventueel ook leeg laten.

8. Via 'Beheer onderdelen' kun je de daadwerkelijke onderdelen gaan aanmaken. Klik op 'Toevoegen'.

9. Geef het onderdeel een naam. Deze naam zal bij het onderdeel worden getoond voor de verkoper.

10. Zodra je het onderdeel hebt aangemaakt en deze opent, dan heb je de mogelijkheid om producten te gaan toevoegen. Zoek het product dat je wil toevoegen onder 'Kies producten' op. Let op: hier zullen alleen de producten worden getoond van de producttypen (productsoorten) die je onder 'configuraties' hebt ingesteld.
  11. In deze voorbeeldsituatie is er een producttype aangemaakt voor zonnepanelen én voor LED verlichting, waarvoor er voor beiden een onderdeel zijn aangemaakt. In dit geval wordt als eerste het 'LED' onderdeel ingericht. Via 'Kies producten' zijn twee producten te zien: 1 die is aangemaakt voor zonnepanelen, 1 voor de LED verlichting. Uiteraard kun je zoveel producten toevoegen als je wil. Klik vervolgens op 'Indienen'

12. Het product is nu toegevoegd. Vervolgens heb je bij het toegevoegde product de mogelijkheid om aan te geven of je meerdere aantallen van het product kan selecteren (en tot welk aantal), of dat het eenmalig gekozen mag worden ('schuifje'). Klik nu op opslaan.

13. Het volgende is nu ook gedaan voor zonnepanelen, waarbij het product eenmalig geselecteerd kan worden ('schuifje'). Het resultaat in de orderflow (op basis van de instelling dat je flow uit meerdere producten bestaat):