Formulier invullen

Zodra je een formulier hebt ingericht met elementen en deze op actief staat voor de juiste organisaties kan de verkoper het formulier gebruiken. Een geautoriseerde verkoper ziet het formulier in zijn overzicht staan en kan deze invullen. Zolang er geen element in het formulier staat ingericht die door iemand anders (klant) dan de verkoper moet worden ingevuld, zal de verkoper het formulier direct moeten afronden.


Een voorbeeld van een formulier die volledig moet worden ingevuld door de verkoper:


Formulier per e-mail verzenden naar de klant

Je kunt een formulier laten afronden door de klant. Wanneer er elementen in staan die door de klant moeten worden ingevuld dan zal de verkoper bovenaan het formulier een e-mail en naam moeten invullen. Hierdoor kan het formulier daadwerkelijk verzonden worden ter afronding. 


Een voorbeeld van een formulier die moet worden verzonden naar de klant:


Je ziet nu dat er zomaar twee elementen bijgekomen zijn, namelijk die voor het invoeren van een e-mail en een naam. Deze zijn nodig om het formulier te kunnen verzenden naar iemand anders, bijvoorbeeld dus een klant. De tags met 'invullen' en de gekleurde achtergrond indiceren welke elementen door de verkoper moet worden ingevuld.


Wat de ontvanger vervolgens krijgt te zien bij het openen van het formulier, afhankelijk van of er ook een specifieke huisstijl is ingesteld:Je kunt instellen dat een verkoper een QR-code te zien krijgt na het versturen van het formulier. Ook kun je een e-mail template instellen en de tekst bepalen die je te zien krijgt na afronding van het formulier. Klik hier voor meer informatie over het verzenden van formulieren naar klanten.


Formulier per sms verzenden naar de klant

Behalve per mail is het ook mogelijk om het formulier per sms te verzenden naar de klant. Zet hiervoor het schuifje 'Verstuur formulieren per sms' aan onder SMS Instellingen. Vervolgens heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van standaard tekstinhoud  alsmede de mogelijkheid om de inhoud van de tekst aan te passen.


Let op: SMS-berichten worden o.b.v. verbruik achteraf in rekening gebracht. De kosten van het versturen van een SMS is 0.0874 excl. btw. Per bericht kunnen er meerdere SMS-berichten nodig zijn om deze te versturen (max. 160 karakters per bericht). Een bericht van 161 karakter zal dus 2 x 0.0874 kosten.


Bevestigingsmail afgerond formulier

Om melding te krijgen van een afgeronde e-mail kun je een bevestigingsmail instellen voor de verkoper, klant of beiden. Deze wordt verzonden zodra het formulier volledig is afgerond. Je kunt instellen dat een PDF van het formulier automatisch moet worden bijgevoegd als bijlage. Klik hier om te lezen hoe je de bevestigingsmail instelt


Wanneer je bepaalde vragen niet wilt tonen op de bijlage die de klant per mail kan krijgen dan kun je dit instellen. Je opent het 'element' met de vraag die je niet wilt tonen aan de klant. Vervolgens zet je het schuifje 'zichtbaar voor de klant' uit. In dat geval wordt het niet getoond in de bijlage aan de klant.Meer over formulieren...