Je kunt formulieren verzenden om af te laten ronden door een ontvanger zoals een klant.

Klant elementen toevoegen

1. Voeg een element toe in een formulier in de backend door te klikken op Element toevoegen
  2. Selecteer bij 'In te vullen door' Klant
  3. Configureer de rest van het element naar jouw wens
  4. Wanneer je elementenin een formulier hebt ingesteld als in te vullen door de klant komt er een tag achter de naam van het element met 'Klant':

Klant tag inzichtelijk

Vanaf dit moment worden er automatisch aan de voorkant (niet zichtbaar in de backend) twee elementen toegevoegd voor het invullen van een e-mailadres en naam. Deze krijgt alleen de verkoper te zien bij het invullen van het formulier.

Weergave voor de verkoper

Zichtbaarheid van elementen instellen

Je kunt instellen welke elementen wel of niet zichtbaar zijn voor de klant wanneer het element moet worden ingevuld door de verkoper.

1. Voeg een element toe
  2. Selecteer bij 'In te vullen door' Agent
  3. Zet het 'schuifje' aan of uit om het element ook zichtbaar te maken voor de klant. Wanneer het schuifje uit staat dan wordt deze ook niet getoond in het formulier die als bijlage naar de klant gestuurd kan worden na afronding.

Afronding instellen

1. Wanneer er elementen zijn ingericht die door een klant moeten worden ingevuld krijg je in de backend onder Instellingen bij het betreffende formulier een nieuwe sectie te zien: Formulier afronden. Hierin kun je instellen welke tekst je te zien krijgt na het volledig afronden van het formulier. Dit krijgt de verkoper niet te zien en is enkel bedoelt ter bevestiging voor de klant.
    Instellingen afronden formulier, tonen QR-code

2. Stel eventueel een QR-code in. Je kunt in Formulier afronden instellen dat de verkoper een QR-code te zien krijgt wanneer hij in zijn scherm op 'formulier afronden' klikt. De klant kan deze vervolgens mijn zijn of haar device scannen via de camera en zo gemakkelijk het formulier openen. Hierdoor hoef je niet meer te wachten tot een mail is verzonden en aangekomen. De tekst die wordt weergegeven boven de QR-code kun je zelf opgeven in de backend, zie bovenstaande afbeelding. De verkoper krijgt dan het volgende scherm te zien na het verzenden van het formulier:

QR-code

Bevestigingsmail instellen

Wat de klant ziet

1. De klant opent het formulier in zijn of haar browser, al dan niet via de knop in de mail of via de QR-code en krijgt via highlights te zien wat hij of zij moet invoeren op basis van wat jij hebt ingesteld:

Weergave klant
  2. Bij afronding van de klant krijgt de klant de bevestiging te zien:

Weergave afgerond formulier

Meer over formulieren...