Je kunt de Salesdock energieflow ook gebruiken om een volmacht / machtiging te verkrijgen om namens je klant energie in te mogen kopen. In dit artikel leggen wij stapsgewijs uit hoe je dit kunt instellen.


Flow aanmaken / instellen:

 1. Maak een nieuwe flow aan en kies voor type "Energie grootzakelijk"
 2. Scroll nadat je in de voorgaande stap op "Opslaan" hebt geklikt naar het blok "Energie"
 3. Kies voor "Ja" bij "Volmacht / Machtiging flow"
 4. Bepaal of je tarieven wilt tonen op de PDF en Online offerte pagina. Je kunt de keuze vooraf vastleggen maar het is ook mogelijk om de keuze bij de agent neer te leggen. Kies in dat geval voor optie "Kies in de flow" Let op: dit is compatibel met template "Energie Modern"
 5. Bevestig je wijzigingen door op "Opslaan" te klikken


Product aanmaken / instellen:

 1. Maak een product aan het type energie 
 2. Vul "Ja" in bij het veld "Maatwerk?". Dit zorgt ervoor dat het zichtbaar wordt in de energie grootzakelijk flow. Tip: heb je meerdere grootzakelijke flows, stel dan d.m.v. condities in, in welke flow je het product wilt tonen.
 3. Klik op "Opslaan" nadat je alle benodigde velden hebt ingevuldTips:

 • Heb je EAN blokkade ingesteld en je wilt na het verkrijgen van de volmacht de "echte" sale inleggen, zorg dan dat je de Volmachtflow uitsluit van de EAN-check. Ga hiervoor naar Apps>>Energie NL>>Instellingen>>EAN's gemaakt via de volgende flows uitsluiten van de EAN-check
 • Maak een aparte leverancier aan voor de volmacht / machtiging zodat je op leveranciersniveau kunt bepalen wat de naamgeving bewijslast moet zijn. Zie voor meer informatie het artikel Naamgeving bewijslast • Tevens kun je dan op leveranciersniveau de tekst op de acceptatieknop instellen. Zie voor meer informatie het artikel Tekst op acceptatie-knop