Voer specifieke branding door in het formulier zelf en de PDF van het formulier. 


PDF ontwerp

  • Ga naar de instellingen van het betreffende formulier in de backend. 
  • Scroll omlaag tot Thema geëxporteerd document. Hier kun je een logo uploaden, kleuren van de PDF titel, koppen, tekst, vraag- en antwoorden aanpassen. Ook kun je een specifieke lettertype familie selecteren en een grootte.


  • Om een voorbeeld te kunnen zien moet je het ingerichte formulier minstens één keer hebben ingevuld. Op basis daarvan wordt namelijk het voorbeeld weergegeven. Als er een formulier is ingevuld kun je vervolgens onderaan de sectie op Bekijk voorbeeld PDF klikken en het betreffende formulier downloaden om vervolgens te bekijken.LET OP:
Voordat je gemaakte aanpassingen in kleur, lettertype, etc. kunt inzien dien je eerst op Opslaan te klikken.

Online formulier ontwerp

Ook de huisstijl van het in te vullen formulier kun je naar eigen hand zetten. LET OP:

Dit is echter enkel zichtbaar voor de ontvanger, de klant. In de backend is deze sectie, Thema online formulier, om het in te stellen dan ook pas zichtbaar wanneer er een element is ingericht die de klant moet invullen.  • Ga naar de instellingen van het betreffende formulier in de backend. 
  • Scroll omlaag tot Thema online formulier. Hier kun je een logo uploaden en een omslagafbeelding, 
  • Voor deze online pagina kun je een primaire (kleur van de knop 'formulier afronden') en secundaire (achtergrond) kleur instellen. Daarnaast kun je instellen welke radius de knop moet hebben, alsook of de tekst in de knop wit of zwart moet zijn. Denk bij het instellen van deze kleuren aan contrast en leesbaarheid. Druk na de veranderingen op de knop 'Opslaan' horend bij Thema online formulier.
  • Hieronder zie je hoe het eruit komt te zien op basis van hoe je het in de backend hebt ingericht zoals zichtbaar op de afbeelding hierboven.

Meer over formulieren...