Een product dient altijd aan een leverancier gekoppeld te worden. Een leverancier kun je op twee manieren aanmaken.


1. Tijdens het aanmaken van een product. Als je een product aanmaakt, dan kun je de naam van de leverancier alvast invullen. Als deze niet bestaat heb je eveneens de mogelijkheid om deze direct toe te voegen. Hetzelfde scherm zal dan openen zoals bij manier 2 zal worden uitgelegd. Na opslaan zal je weer teruggeleid worden naar je aan te maken product, zodat je weer verder kunt gaan waar je bent gebleven.


2. Via 'producten'-->'leveranciers'. Klik hier vervolgens op 'toevoegen'.

  • Naam: voer de naam in van de leverancier.
  • Omschrijving: een interne omschrijving, die voor jouw administratie kan worden gebruikt.
  • Actief: of de leverancier actief is.
  • Bevestigings PDF layout: standaard beschik je over de 'default' PDF, waarbij je in sommige gevallen een specifieke PDF template hebt voor bepaalde leveranciers (maatwerk, vanuit een app aangeleverd, etc.). Deze zullen hier dan zichtbaar worden.
  • E-mail template: of een specifiek template voor e-mails gebruikt moet worden. Standaard beschik je alleen over de 'default' e-mail, maar in bepaalde situaties kan het zijn dat er voor een leverancier een andere mail wordt uitgestuurd (maatwerk, vanuit een app aangeleverd, etc.)
  • Customer theme: standaard beschik je over een thema, maar additioneel kun je de beschikking krijgen over een op maat gemaakt thema.
  • KvK aanpassing: als je wil dat, na de KvK lookup in de orderstraat, niet wil dat de gegevens kunnen worden aangepast die uit het KvK register worden opgehaald.
  • Contractant: of de leverancier de contractant is (dit is in het grootste gedeelte van de situaties het geval). Meer informatie over wat een contractant is? Zie dan dit artikel. Als je de leverancier als contractant instelt, dan zul je de bedrijfsgegevens kunnen invullen. De afbeelding die je hier vervolgens toevoegt zal dan automatisch worden gebruikt voor alle producten die je aan deze leverancier koppelt.
  • Salderingsweergave: je hebt de mogelijkheid om te salderen, niet te salderen (teruglevering wordt tegen het teruglevertarief berekend) of alleen te tonen (er wordt in deze situatie niks gedaan met de teruglevering). Dit is alleen voor energie-proposities van toepassing.