Met de energie flexflow kun je energie offertes uitbrengen op basis van tarieven alleen. Er worden dan geen berekeningen gedaan op verbruik, maar je houdt wel alle voordelen van de normale energie flows. Zoals multi site, EAN-keuze, verbruik in vullen, etc.


Om een flexflow aan te maken kun je naar Flows gaan. Klik op toevoegen, en kies type voor Energie grootzakelijk.Qua beheer verschilt de groot zakelijk flow niet van die van een normale energie flow. Wel heb je een aantal extra opties als je de flexflow bewerkt. 

  • Bij 'Zakelijk type' geef je aan dat het voor zakelijke klanten geldt.
  • Met de optie 'Toon complete berekeningen' kun je aangeven of er een aanbod op maat opgesteld moet worden (ja of nee), of dat dit optioneel is ('kies in de flow'). In het laatste geval kan de medewerker zelf aanvinken of de complete berekeningen moeten worden gemaakt.
  • Met de optie tarieven vooraf in vanuit product kun je de tarieven vanuit de propositie vooraf vullen én aangeven of ze deze zelf mogen aanpassen.
Voor een verkoper is de flex flow hetzelfde als de normale energie flow, behalve dat er dus een extra pagina is waar je de tarieven kunt zien en/of kunt wijzigen. Daarnaast kan de kostenspecificatie anders zijn, omdat (afhankelijk van de inrichting) er wel of geen aanbod op maat wordt opgesteld.


Om een propositie in de flexflow te laten tonen dien je het product op 'Groot zakelijk' te zetten. Dat kan door een product te bewerken via Producten > Kies product > Algemeen.Agent portaal


Als de agent  kiest voor een flexflow, verandert er in de basis niet veel ten opzichte van de normale energie flow. Na het kiezen van de propositie krijgt de agent een extra scherm getoond waarin de tarieven staan die, indien toegestaan, gewijzigd kunnen worden.