Salesdock levert standaard een aantal velden uit bij bijvoorbeeld het aanmaken van producten, leveranciers, etc. Mocht je extra data willen verwerken, dan is het mogelijk om een vrij veld aan te maken.


 • Ga naar 'Instellingen' --> 'Extra velden';
 • Je hebt de mogelijkheid om een vrij veld aan te maken voor een product, leverancier, relatie, sale, lead, organisatie en gebruiker;
 • Selecteer het tabblad waar je een vrij veld voor wilt aanmaken en klik op 'Toevoegen';


Je hebt vervolgens de mogelijkheid om naar wens extra vrij velden te gebruiken. In onderstaand voorbeeld wordt een vrij veld bij de gebruiker aangemaakt, die je vervolgens kunt gebruiken bij het aanmaken/onderhouden van een gebruiker. Voorbeeld: je wilt het personeelsnummer bij een gebruiker toevoegen. Maak dan een vrij veld aan met de naam 'Personeelsnummer', die je vervolgens kunt gebruiken bij het aanmaken van een gebruiker.
Bij extra velden van de categorie 'Product' heb je eveneens de mogelijkheid om een aantal zaken in te richten:

 • Sla extra velden op bij de sale: hiermee zorg je dat een waarde bij een sale wordt opgeslagen. Voorbeeld: je hebt op een bepaald moment een productcode toegevoegd die voor een bepaalde periode geldt. Als je dit schuifje aanzet, dan zal deze code worden opgeslagen bij die sale (ook al is in de tussentijd de code gewijzigd).
 • Verborgen: of je het extra veld wel wil kunnen inrichten bij een product., maar niet wil tonen richting een verkoper en op het contract
 • Filterbaar: hiermee kun je aangeven of je het extra veld in het postcodeformulier wil tonen voor de verkoper, waarmee je (op basis van de keuze) gekoppelde producten kunt tonen. Hiermee kun je dus, vanaf het postcodeformulier, bepaalde producten vooraf gaan selecteren zonder dat je hiervoor een filter aanmaakt. Let op: er zullen alleen producten worden getoond waar de geselecteerde waarde binnen het product is geconfigureerd.
 • Available in admin filters: 
  • dit geeft de mogelijkheid om het aangemaakte extra veld te tonen in het overzicht bij 'Producten' vanuit de backend. Je kunt vervolgens middels dit filter makkelijker producten zoeken en onderhouden/configureren. Let op: dit geldt alleen voor meerkeuze opties (dus niet voor tekstvelden).
  • dit geeft de mogelijkheid om te kunnen filteren op de transactiepagina ('transacties'). Hiermee kun je gemakkelijk sales vinden op basis van producten met bepaalde kenmerken.Vrij velden hebben daarnaast, zoals hiervoor al even kort benoemd, als mogelijkheid dat je hier een filter op kunt baseren. Hoe dit moet vind je in het artikel 'Filter'. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid dat je bij een product een bepaald vrij veld toevoegt (bijvoorbeeld boetevergoeding ja/nee), waar je vervolgens een filter op kunt inrichten wat het verkoopproces voor de verkoper vergemakkelijkt.