Steam connect is call center software waarmee bedrijven telesales, klantenservice, webcare en fondswerving kunnen uitvoeren. Daarin worden meerdere kanalen ondersteunt waaronder inbound & outbound bellen, email, chat, sms, etc.

Salesdock heeft een integratie met Steam. Met deze integratie is het mogelijk om informatie vanuit Steam naar Salesdock te versturen (te pushen). Het opzetten van de integratie bestaat uit twee delen, een gedeelte aan de kant van Salesdock, en een gedeelte aan de kant van Steam. Zodra de integratie succesvol is opgezet zullen agents in Steam een extra knop krijgen, waarmee ze de data van één belrecord naar Salesdock kunnen sturen.

Hierdoor hoeft een agent de informatie niet meer over te typen. Dit zorgt voor kwalitatieve data en een efficiënter proces voor de agent.

Installatie

Om een integratie tussen Steam en Salesdock op te kunnen zetten heb je 3 gegevens van je Salesdock-acocunt nodig:

1. Salesdock accountnaam
  2. Salesdock gebruikersnaam
  3. Salesdock API key

Salesdock accountnaam

De salesdock accountnaam kun je in de Admin portaal vinden via Account > Algemeen > Account > URL. Het betreft het gedeelte na de slash (/). In de onderstaande afbeelding dus 'demo'.

Salesdock gebruikersnaam

Maak hiervoor een nieuwe gebruiker aan. Dit via Account > Gebruikers > Toevoegen. De gebruiker dient de rol Beheerder te krijgen. De gebruikersnaam die je voor deze gebruiker gebruikt heb je dus nodig voor je Steam integratie.

Nadat je de gebruiker hebt aangemaakt dien je deze de juiste rechten te geven. Zoek de gebruiker op via Account > Gebruikers > Klik op de gebruiker en klik bij het veld 'Rol' aan de rechterkant op Manage permissions.

De gebruiker dient maar 1 recht te krijgen, en dat is de api.concepttransaction recht. Stel deze in, en klik op Opslaan. Het zou er nu als volgt uit moeten zien:

Salesdock API key

Je hebt nu succesvol een gebruiker aangemaakt voor de integratie met de juiste rechten. Nu dienen we voor deze gebruiker een API key te generen. Zoek de gebruiker op via Account > Gebruikers > Klik gebruiker. Klik dan aan de rechterkant op Acties > API Token > Genereer.

Druk op Copy om de token te kopieren. Let op dat het token hierna niet meer getoond zal worden. Nadat je de token gekopieerd hebt, en ergens op een veilige plek hebt opgeslagen (een wachtwoord manager bijvoorbeeld) dien je nog wel op Save token te drukken. Doe je dat niet dan zal de token niet opgeslagen worden.

Voor een uitgebreid artikel over het aanmaken van gebruikers lees het artikel Gebruikers toevoegen.

Steam integratie

Je hebt nu alle gegevens (accountnaam, gebruikersnaam, apikey) om in Steam de integratie op te zetten. Steam heeft documentatie beschikbaar over hoe je Salesdock kunt integreren in Steam. Deze kun je opvragen bij Steam.

Mocht je vragen hebben neem dan contact op met support van Salesdock of die van Steam.