Het kan verwarrend zijn om te zien dat verschillende sales van verschillende teams hetzelfde IP-adres hebben voor “Laatst bekeken”. Dit kan vragen oproepen over de herkomst en veiligheid van deze informatie. Hieronder leggen we uit waarom dit gebeurt en waarom er geen reden is tot zorg.

De IP-adressen die u ziet, zoals 95.142.107.4 en 66.249.68.34, zijn afkomstig van Google. Deze IP-adressen worden gebruikt door Google Bots.

Wat zijn Google Bots?

Google Bots, ook wel bekend als Google Crawlers, zijn geautomatiseerde programma’s die websites en hun inhoud doorzoeken om ze te indexeren voor de zoekmachine van Google. Dit proces helpt Google om de meest relevante zoekresultaten aan zijn gebruikers te presenteren.

Hoe beïnvloedt dit uw salesgegevens?

Het is mogelijk dat Google Bots uw website of applicatie bezoeken via Android-telefoons en e-mails. Hierdoor kan het lijken alsof verschillende salesactiviteiten hetzelfde IP-adres hebben. Dit komt doordat de Google Bot toegang heeft tot bepaalde gegevens en deze verwerkt, wat resulteert in de registratie van het Google IP-adres in uw logs.

Google heeft een officiële documentatie waarin wordt uitgelegd hoe u kunt verifiëren dat het verkeer daadwerkelijk afkomstig is van Google Bots: Google Bot Verificatie.

Wat betekent dit voor u?

Dit is geen reden tot zorg. Het gebruik van dezelfde IP-adressen door Google Bots is een bekend verschijnsel en beïnvloedt de veiligheid en privacy van uw gegevens niet. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

Natuurlijke Activiteit: Het is normaal dat Google Bots uw website doorzoeken als onderdeel van hun indexeringsproces.

Herkenbare IP-Adressen: De IP-adressen 95.142.107.4 en 66.249.68.34 zijn herkenbaar als Google IP-adressen en zijn geen indicatie van een beveiligingsprobleem.

Geen Beïnvloeding: Dit proces is niet iets wat we kunnen beïnvloeden, maar het is ook geen bedreiging voor de integriteit van uw gegevens.

Conclusie

Als u merkt dat verschillende salesactiviteiten hetzelfde IP-adres hebben voor “Laatst bekeken”, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit wordt veroorzaakt door Google Bots die uw website of applicatie doorzoeken als onderdeel van hun normale indexeringsproces. De genoemde IP-adressen zijn van Google en vormen geen bedreiging voor de veiligheid of privacy van uw gegevens.

Heeft u nog meer vragen? Neem gerust contact op met onze supportafdeling (support@salesdock.nl).