Via 'apps' kan een app geïnstalleerd worden om leads aan te maken bij 2Solar. Let op: bij deze integratie wordt er vanuit gegaan dat je de zonnepanelen orderstraat gebruikt binnen Salesdock. Daarnaast gaat het hierbij om sales die worden aangeleverd en als lead worden gecreëerd bij 2Solar (vandaar dat hier de terminologie 'sale' en 'lead' door elkaar wordt gebruikt). In de uitlevering worden er een aantal zaken meegestuurd:

• Client status ID
  • Postcode
  • Huisnummer
  • Huisnummer toevoeging
  • Geslacht
  • Initialen
  • Achternaam
  • E-mail adres
  • Bedrijfsnaam
  • Straatnaam
  • Stad
  • Land
  • Telefoonnummer
  • Referentienummer (Salesdock order ID)
  • Jaarlijks verbruik
  • Aantal panelen
  • Of de klant het aantal panelen weet
  • Schatting van het aantal panelen dat op het dak passen
  • Pakketprijs
  • Betaalwijze
  • Oorspronkelijke verkoper
  • Oorspronkelijke verkopende organisatie
  • Aanbetalingsdatum

1. Ga naar 'apps' en installeer de 2Solar app.

2. Open vervolgens de 2Solar app, waar je een aantal gegevens dient in te vullen.

• API sleutel: deze kun je aanmaken in de 2Solar applicatie/aanvragen bij 2Solar.
  • Client status ID: dit is de waarde die met de sale wordt meegegeven. Op basis van deze waarden worden ook de salestatussen opgehaald bij 2Solar.

3. Stel vervolgens in of je de verwerking aan wil zetten en onder welke condities:

• Ingeschakeld: zorgt ervoor dat de app gebruikt kan gaan worden.
  • Automatische orderverwerking: indien de sales direct aangeleverd moeten worden.
  • Vertraging bij verwerking (in combinatie met automatische orderverwerking): indien de sales vertraagd aangeleverd moeten worden (bijvoorbeeld een dag na tekenen).
  • Status na succesvol verwerken: welke status een sale moet krijgen als deze succesvol is aangeleverd. De standaard status is 'verzonden', maar hier kun je (indien gewenst) een andere status inzetten.
  • Leveranciers: indien je de verwerking alleen voor bepaalde leveranciers wil activeren. Indien deze leeg blijft, dan zal het voor alle leveranciers aangeleverd worden.
  • Organisaties: indien je de verwerking alleen voor bepaalde verkopende organisaties wil activeren. Indien deze leeg blijft, dan zal het voor alle organisaties aangeleverd worden.
  • Flows: indien je verwerking alleen voor bepaalde flows wil activeren. Indien deze leeg blijft, dan zal het voor alle flows aangeleverd worden.

4. Geef aan of statussen automatisch bij 2Solar opgehaald moeten worden. Zet het vinkje onder 'status updates' dan aan

5. Voor de betaalwijze en aanbetalingsdatum kunnen productvragen gekoppeld worden. Mocht je deze nog niet hebben aangemaakt, dan kan dat via producten>productvragen.

6. Statuskoppeling

De statussen die op de desbetreffende omgeving bij 2Solar zijn ingericht zullen in het tabblad 'Statuskoppeling' kunnen worden ingericht; deze worden, mits autorisaties goed zijn ingericht, kunnen worden opgehaald. Aan de linkerzijde vind je de statussen bij 2Solar, aan de rechterzijde kun je inrichten welke statussen je wil ophalen en welke status deze in Salesdock moet krijgen. In onderstaand voorbeeld zal een lead die de status 'Voorbeeld' heeft bij 2Solar, de status 'Geverifieerd' in Salesdock krijgen.