Ga naar Leads>>Leadformulieren en klik op 'Formulier toevoegen'


Geef vervolgens het Leadformulier een naam en voeg een icon of afbeelding toe. Stel in of je het document digitaal wilt ondertekenen, of het formulier actief is, welke organisaties toegang hebben tot het formulier en welke template je wilt gebruiken. Bij type klant kun je instellen of de lead particulier of zakelijk is. Laat dit leeg als je dit pas wilt uitvragen in de agent portal. Thema online formulier


Wanneer je hebt ingesteld dat 1 of meerdere elementen door de klant ingevuld moet worden krijg je het kopje 'Thema online formulier' te zien.


Hier kun je een logo uploaden welke op de online pagina getoond wordt en hetzelfde geldt voor de omslagafbeelding. Onder 'Stijl' kun je de look and feel verder instellen.Formulier afronden


Wanneer je hebt ingesteld dat 1 of meerdere elementen door de klant ingevuld moet worden krijg je het kopje 'Formulier afronden' te zien.


Hier kun je instellen wat het onderwerp van de e-mail moet zijn, de inhoud van de e-mail en welk bericht je wilt tonen op het eindscherm. Geef vervolgens aan of je een QR code wilt tonen op het scherm van de agent van waaruit je geredirect wordt naar de online pagina voor het afronden van het leadformulier.


Tot slot kun je het formulier ook per SMS laten versturen. Let op, hier zijn kosten aan verbonden per sms.


Bevestigingsmail


Wil je een bevestigingsmail naar de agent en/of klant sturen nadat het formulier is afgerond stel dit dan in onder het kopje 'Bevestigingsmail'.


Geef aan welke status het formulier moet krijgen na verzending en of de agent een e-mail wilt ontvangen wanneer het formulier is ingevuld. Stel je in dat de klant een e-mail wilt ontvangen wanneer het formulier is ingevuld dan krijg je ook de keuze mogelijkheid 'Voeg formulier toe als bijlage aan e-mail'


Tot slot kun je zoals inmiddels gewenst het onderwerp en inhoud van de bevestigingsmail inrichten.


Thema geëxporteerd document


Onder het laatste kopje 'Thema geëxporteerd document' kun je de look and feel van het geëxporteerde document instellen door een logo te uploaden en kleuren in te stellen van bijvoorbeeld een Kop of Paragraaf.


Lees voor het aanmaken van de lead elementen artikel Leadformulier elementen