In het artikel inrichten 'Commissies: uitgaand' heb je gelezen hoe er commissieplannen kunnen worden aangemaakt. Zoals je hebt gezien kan er een standaard commissieplan worden ingericht, maar kun je ook afwijken per verkopende partij of zelfs verkoper.

Organisaties

1. Ga naar account>organisaties en open de gewenste organisatie.

2. Ga naar het blok 'Commissie'.

3. Er is te zien dat je kunt afwijken van de standaard instellingen. Als een bepaalde partner afwijkende afspraken heeft wat betreft uitbetalingen (bijvoorbeeld wekelijks in plaats van maandelijks), dan kun je hiervan afwijken.

Frequentie: wanneer de betaalspecificaties gegenereerd moeten worden.

Specificatie genereren op dag: de dag waarop de betaalspecificatie gegenereerd moet worden. In onderstaande situatie zal de betaalspecificatie op de eerste van de maand aangemaakt worden.

Aantal dagen op netto wanneer op specificatie: hoeveel dagen een sale netto moet zijn alvorens deze meegaat in de betaalspecificatie. Stel een sale is netto geworden bij een leverancier, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat de leverancier dit later uitbetaald. Je kunt dan een keuze maken dat een netto sale pas meegaat nadat deze al een x-aantal dagen netto is.

Commissieplan: welk commissieplan je wil koppelen. Hier kun je vervolgens, indien er geen standaard is ingesteld of je een afwijkende wil instellen per organisatie, bepalen welk commissieplan geactiveerd moet worden.

Gebruiker

Eventueel kun je ook per medewerker een commissieplan vastleggen. Ga hiervoor naar account>gebruikers en open de desbetreffende gebruiker. Bij het blok 'Commissie' is vervolgens te zien dat er afwijkende instellingen ten opzichte van de gekoppelde organisatie doorgevoerd kunnen worden.