In deze handleiding zal worden uitgelegd hoe de DGB Energie app ingericht dient te worden.

• Ga naar apps en installeer de app.

Instellingen

• Je vindt hier een aantal instellingen t.b.v. de koppeling.
  1. Ingeschakeld: hier stel je in dat je de API koppeling activeert. Staat deze setting op 'Nee', dan kun je ook geen producten ophalen en sales versturen.
  2. Modus: stel je wil eerst testen, dan kun je de testmodus gebruiken. Bij productiesales altijd 'Productie' gebruiken.
  3. Authorization: wordt aangeleverd door DGB Energie.
  4. Gebruiker: wordt aangeleverd door DGB Energie.
  5. Condities: Hier heb je ook de mogelijkheid om de sales met vertraging door te zetten (bijvoorbeeld na een x-aantal (werk)dagen). naar Leverancier DGB Energie. De status na succesvolle verwerking van de sales is het advies om op verzonden te zetten.
  6. Status koppeling: Hier kun je jouw Salesdock statussen koppelen aan die van DGB Energie. Zodra een status wordt geüpdatet bij een sale aan de kant van DGB Energie, dan wordt deze ook geüpdatet in Salesdock (dit wordt 1 keer per dag rond middernacht gedaan). Mochten er in de lijst met te selecteren statussen geen statussen bij staan die je kunt/wilt gebruiken, dan kun je nieuwe aanmaken. Zie hiervoor dit artikel.

Data mapping

Via dit onderdeel kun je  kenmerken ophalen van het product, zoals de contractsduur en of het een verhuizing betreft. Deze velden kun je vervolgens weer gebruiken om je verkopers meer informatie over het product te geven.

• Ga naar 'instellingen>extra velden>product.
  • Klik op 'Toevoegen'. Maak de volgende 3 extra velden aan (let op: je kunt eventueel ook bestaande gebruiken):

1. Verhuizing: dit kan 'ja' of 'nee' zijn, maar ook hier kun je zelf bepalen hoe je deze wilt benoemen in Salesdock. Je kunt deze later koppelen aan die van DGB Energie.
  2. Overstap datum: dit vul je in als een type overstap datum. Je kunt deze later koppelen aan die van DGB Energie.
  3. Contractsduur: deze moet opties bevatten voor 1 tot en met 5 jaar. Deze vraag maak je aan als extra veld.                  ( Instellingen > extra veld.)
  • Ga vervolgens terug naar de app en koppel de zojuist aangemaakte extra velden (of reeds bestaande velden).