Binnen integraties is het mogelijk om de statussen van een integratiepartner, waar jij de sales naartoe stuurt, synchroon te houden. Dit zorgt ervoor dat jij realtime beschikt over de meest recente data.


  • Klik op 'Integraties' en open de integratie die je hebt opgezet.
  • Zet het schuifje 'controleer updates van een sale' aan.
  • Zorg er vervolgens voor dat de de statussen gekoppeld zijn. Aan de rechterzijde vind je de status van jouw integratiepartner, aan de linkerzijde kun je deze koppelen aan jouw eigen gewenste status. Hierbij moet er onderscheid worden gemaakt tussen drie blokken:

  1. De op maat gemaakte statussen: statussen die jouw partner, buiten de standaard door Salesdock uitgeleverde statussen, heeft aangemaakt. Deze dien je in het eerste blok te koppelen met statussen uit jouw omgeving. Nieuwe statussen kunnen uiteraard via account-->statussen worden aangemaakt.
  2. Annuleringsstatussen: als jouw partner buiten de standaard door Salesdock uitgeleverde annuleringsstatus nieuwe annuleringsstatussen heeft aangemaakt, dan vind je deze onder het blokje 'cancelled statuses'. Ook jij kunt een annuleringsstatus van het type 'annulering' aanmaken. Kies dan bij het aanmaken van een status voor het type 'geannuleerd'.
  3. In het derde blok vind je systeemstatussen. Door het schuifje 'toon systeemupdates' open te zetten, kun je statussen die standaard door Salesdock worden uitgeleverd eventueel koppelen aan aan andere, door jouw gewenste, status. Deze zijn standaard gekoppeld.Selecteer vervolgens op 'sla mapping op'.