Salesdock verstuurd verscheidene e-mails:

• Offertes
  • Offerte herinneringen
  • Orderbevestigingen
  • Afspraakbevestigingen (bij de leadsmodule).

Offertes, sale verificaties en orderbevestigingen

• Ga naar Instellingen>'Emails & SMS'.
  • Je hebt hier de mogelijkheid om een standaard e-mail template te gebruiken, of deze naar wens in te richten. Wil je de eigen tekst bepalen? Zet dan het vinkje 'Wil je de standaard e-mail inhoud gebruiken' uit. Vervolgens zal de tekst van de mail aangepast kunnen worden. Je kunt eveneens het onderwerp van de e-mail aanpassen.
  • De mail kan naar wens worden opgemaakt met verscheidene headers, dynamische variabelen (waarmee je de mail naar een klant persoonlijk kan maken) en afbeeldingen. Zie voor dynamische mails ook dit artikel.
  • Middels 'Voorbeeld' kun je zien hoe de mail eruit zal zien zoals de klant hem ontvangt.

Offerte herinneringen

Afzender

De afzender van een e-mail kun je op meerdere plekken inrichten:

1. Via 'Account'>'Communicatie'. De gegevens die je hier inricht zullen generiek worden toegepast over alle organisaties en gebruikers, mits je een uitzondering toevoegt (zie de volgende punten).
  2. Bij 'Organisaties' ('Account'>'Organisaties'>organisatie openen). Bij 'E-mails' kun je aangeven of je een afwijkende afzender wilt gebruiken (zet dan het schuifje 'Gebruik instellingen account' uit). Standaard staat het schuifje 'Gebruik instellingen account' aan, wat betekent dat de contactgegevens worden gebruikt zoals bij punt 1 ingericht.

3. Bij 'Gebruikers' ('Account'>'Gebruikers'>gebruiker openen). Bij 'E-mails' kun je aangeven of je een afwijkende     afzender wilt gebruiken (zet dan het schuifje 'Gebruik instellingen organisatie' uit). Standaard staat het schuifje 'Gebruik instellingen organisatie' aan, wat betekent dat de contactgegevens worden gebruikt zoals bij punt 2 ingericht.