Door middel van twee-factor authenticatie (ook wel 2FA genoemd) zorg je ervoor dat een hacker of phishing-aanval een veel kleinere kans van slagen heeft. Salesdock raadt alle gebruikers aan om twee-factor authenticatie in te stellen. Twee-factor authenticatie biedt een extra beschermingslaag. Naar je gebruikersnaam en wachtwoord, heb je ook een eenmalige code nodig. Met de Google Authenticator app voor zowel Android als iOS kun je deze codes generen. In dit artikel leggen we je uit hoe je twee-factor authenticatie kunt instellen.

• Login op Salesdock
  • Klik rechtsboven in op je initialen en kies Profiel.
  • Ga naar Beveiliging.

In het blok Two-factor authenticatie kun je je account beschermen met twee-factor authenticatie. Volg onderstaande stappen om twee-factor authenticatie in te schakelen:

1. Schakel twee-factor authenticatie in door de Status vraag aan te zetten.
  2. Download de Google Authenticator app.
  3. Scan de QR-code op de twee-factor authenticatie pagina.
  4. Vul je code die getoond wordt in de Google Authenticator app in het veld 'Google Authenticator code'.
  5. Druk op opslaan.

Na het aanzetten is je login beveiligd met twee factor authenticatie. Dit betekent dat je na het inloggen de Google Authenticator code moet invullen. Vink Vertrouw deze browser aan om je browser te vertrouwen, in dat geval zullen we 30 dagen lang de twee factor authenticatie check na het inloggen overslaan voor deze browser.

Twee factor authenticatie policy

Het is mogelijk om alle gebruikers te verplichten twee factor authenticatie te gebruiken. Je kunt dit instellen via Account > Twee factor authenticatie. Je kunt via de optie Account level beleid, daar heb je 3 keuzes:

• Uitgezet
  • Ingeschakeld
  • Ingeschakeld voor bepaalde organisaties

Als je twee factor authenticatie wil afdwingen dan kun je dit voor de hele omgeving doen met de optie Ingeschakeld. Wil je deze optie alleen voor bepaalde organisaties doen dan kun je kiezen voor Ingeschakeld voor bepaalde organisaties. Je kunt in beide gevallen ook een startdatum invullen. Gebruikers krijgen tot die datum de kans de twee factor authenticatie in te stellen. Doen ze niet, dan zullen ze na die datum de twee factor authenticatie moeten instellen.

Voor nieuwe gebruikers geldt dat zij direct twee factor authenticatie moeten instellen na het inloggen.