Wanneer je een dialer wilt koppelen met Salesdock heb je o.a. een API key nodig. Hoe je dit kunt aanmaken en instellen leggen wij in dit artikel uit.

Installatie

Om een integratie je dialer en Salesdock op te kunnen zetten heb je 2 gegevens van je Salesdock-acocunt nodig:

1. Salesdock accountnaam
  2. Salesdock API key

Salesdock accountnaam

De Salesdock accountnaam kun je in de Admin portaal vinden via Account > Algemeen > Account > URL. Het betreft het gedeelte na de slash (/). In de onderstaande afbeelding dus 'demo'.

Salesdock gebruikersnaam

Maak hiervoor een nieuwe gebruiker aan. Dit via Account > Gebruikers > Toevoegen. De gebruiker dient de rol Beheerder te krijgen. De gebruikersnaam die je voor deze gebruiker gebruikt heb je dus nodig voor je integratie.

Nadat je de gebruiker hebt aangemaakt dien je deze de juiste rechten te geven. Zoek de gebruiker op via Account > Gebruikers > Klik op de gebruiker en klik bij het veld 'Rol' aan de rechterkant op Manage permissions.

De gebruiker dient maar 1 of 2 rechten te krijgen, en dat is de api.concepttransaction (om data te prefillen voor sales) en/of  api.conceptlead (om data te prefillen voor leads). Stel deze in, en klik op Opslaan. Het zou er nu als volgt uit moeten zien:

Salesdock API key

Je hebt nu succesvol een gebruiker aangemaakt voor de integratie met de juiste rechten. Nu dienen we voor deze gebruiker een API key te generen. Zoek de gebruiker op via Account > Gebruikers > Klik gebruiker. Klik dan aan de rechterkant op Acties > API Token > Genereer.

Druk op Kopieer om de token te kopieren en laat het schuifje 'Dit API token wordt gebruikt in een Salesdock integratie'. en het schuifje 'Zet IP whitelisting aan' uit. Let op dat het token hierna niet meer getoond zal worden. Nadat je de token gekopieerd hebt, en ergens op een veilige plek hebt opgeslagen (een wachtwoord manager bijvoorbeeld) dien je nog wel op Sla token op te drukken. Doe je dat niet dan zal de token niet opgeslagen worden.

Voor een uitgebreid artikel over het aanmaken van gebruikers lees het artikel Gebruikers toevoegen