Maken, delen en bewerken van offertes
* de offerte (samen met de klant) kunnen bekijken voor het ondertekenen of versturen ter laatste check;

*je kunnen voorbereiden door de offerte alvast op te stellen en pas later te delen met de klant, bijvoorbeeld als je samen aan tafel zit;

*offertes makkelijk kunnen wijzigen wanneer de klant last-minute om een ander product of een extra optie vraagt.

Bekijk je sale of offerte voor het versturen

Kies aan het einde van de flow voor "Opslaan en bekijken." Op dat moment wordt je transactie opgeslagen als concept in je transactieoverzicht en kom je op een nieuwe pagina om je transactie te bekijken. Je kunt je concepten op een later moment bewerken.

LET OP: De offerte wordt pas verstuurd op het moment dat je op ‘offerte versturen klikt’ zoals je gewend bent.

Maak en bewerk concepten

Na ‘Opslaan en bekijken’ kom je op de overzichtspagina. Daar kun je het concept doornemen voor je deze verstuurt of ondertekent.

Om concepten te bewerken ga je altijd terug in de flow, waarbij alle gegevens al voor je zijn ingevuld. Op die manier werk je altijd met de meest recente instellingen.

Is er in de tussentijd een instelling (bijvoorbeeld een prijs) gewijzigd, dan wordt je daar als verkoper van op de hoogte gesteld middels een melding.

Bewerk je verzonden offertes

Ook na het versturen kun je (wanneer je de rechten hebt) je offerte nog bewerken. Dit geldt alleen voor offertes. Wanneer een offerte is geaccepteerd, afgewezen of verlopen kun je deze niet meer bewerken.

De verloopdatum blijft hetzelfde op het moment dat je een verzonden offerte bewerkt. Je kunt wel instellen dat een verkoper zelf de verloopdatum mag verlengen.

Je klant wordt op de hoogte gesteld wanneer de offerte is aangepast

De klant ontvangt een nieuwe mail en (wanneer ingesteld) een nieuwe sms als een offerte is bewerkt.

Wanneer de klant de oude digitale offerte nog open heeft staan, komt er een melding in beeld zodat de klant altijd de nieuwste versie ziet.

De herinneringsmails zullen de eerste aangemaakte datum blijven volgen.

Deel je offerte met de klant op de manier die jij wilt

Kies zelf voor offerte versturen of direct onderteken aan het einde van de flow.

Dit geldt natuurlijk alleen wanneer gebruikers de rechten voor zowel bestellingen als offertes hebben. Zo niet, dan verandert er niks. Je stelt dit in op account-, flow-, organisatie- of gebruikersniveau.