Een leadbron is de bron van waaruit een lead is ontstaan, bijvoorbeeld: via de website, social media, partner etc. Het kan belangrijk zijn om de bron van een lead te kennen voor verdere analyse- en rapportagedoeleinden. Een leadbron is niet verplicht en een lead kan maximaal 1 leadbron hebben.


Leadbronnen aanmaken

Via Instellingen>>Leads>Leadsbronnen kun je nieuwe leadbronnen toevoegen en/of bestaande leadbronnen bewerken. Om een nieuwe leadbron toe te voegen klik je op 'Leadbron toevoegen' en geef je de leadbron een naam en bevestig je de invoer door op 'Opslaan' te klikken.


Wil je een bestaande leadbron wijzigen, klik dan op de leadbron en pas de naam aan.Leadbron toekennen aan een  lead

Na het aanmaken van de leadbronnen kun je bij het aanmaken van nieuwe leads de leadbron toekennen maar dit is zoals gezegd niet verplicht. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de leadbron kunt toevoegen aan een handmatige aangemaakte lead, leads via een importbestand, leads via Leadsharing en leads via de API.


Handmatig aangemaakte lead

Wanneer je op 'Lead toevoegen' klikt kun je onder Lead bron de gewenste leadbron selecteren.
Leads via een importbestand

Wanneer je leads via een importbestand toevoegt zie je de mogelijke waarden in de documentatie en is het kolom toegevoegd aan het format welke je kunt downloaden.
Leads via Leadsharing

D.m.v. workflow automation kun je een aangemaakte lead updaten met de leadbron. Hieronder een voorbeeld hoe de Workflow eruit zou kunnen zien.
Leads via de API

Dit wordt aangevuld zodra de API documentatie is bijgewerktLeadbron in exports

Wanneer je leaddata exporteert dan zal de leadbron ook vermeld worden in de export