Naast de optie tot het gebruik van een SMTP (zie dit artikel) en Sendgrid (zie dit artikel) is het ook mogelijk om domein(en) te authenticeren via de Salesdock mailserver. Dit zorgt ervoor dat de mailserver van Salesdock gemachtigd wordt om namens ingerichte domeinen mails af te leveren.

1. Ga naar 'Instellingen' en klik op 'Domein authenticatie'. In dit overzicht zul je alle reeds toegevoegde domeinen zien en nieuwe kunnen toevoegen. Vanuit dit overzicht kan daarnaast de status van toegevoegde domeinen bekeken worden, evenals de mogelijkheid tot het verwijderen hiervan.

2. Klik op 'Domein toevoegen' om een domein toe te voegen.

3. Voeg het domein toe. Let op: het domein moet altijd zonder een '@' en 'www' ingevoerd worden. Als je e-mailadres bijvoorbeeld 'sales@voorbeeld.nl' is, dan moet 'voorbeeld.nl' ingevoerd worden als domein.

4. Het domein wordt, na toevoegen, aangemaakt op de mailserver van Salesdock. Er worden vervolgens DNS records aangemaakt en getoond, die toegevoegd moet worden op het desbetreffende domein. Dit kan alleen iemand doen die toegang heeft tot dit domein. Als je dus een domein toegevoegd met 'voorbeeld.nl', dan moet moet iemand met toegang tot dit domein de DNS records toevoegen (dit kan Salesdock niet doen). Zonder deze actie kan het domein niet geauthenticeerd worden.

Zodra de DNS records zijn toegevoegd zal het domein binnen 24 uur geauthenticeerd zijn, mits goed toegevoegd/ingericht. Zodra dit heeft plaatsgevonden zal de status geüpdatet worden binnen Salesdock; dit wordt 1 keer per dag rond middernacht gedaan*. Je kunt ook binnen het domein op 'check status' klikken om de actuele status realtime op te halen.

Zodra het domein geauthenticeerd is zullen de desbetreffende mails met dit domein via deze weg verstuurd worden, conform de inrichting van afzenders (zie dit artikel). Zolang het domein niet geauthenticeerd is zullen de mails via de standaard host van Salesdock worden verstuurd.

*zodra het domein reeds als geverifieerd is gemarkeerd, dan zal de status niet meer automatisch geüpdatet worden (alleen als je handmatig de status controleert). Denk aan situaties dat een domeineigenaar na authenticatie de DNS records verwijderd.