Er is een HubSpot app beschikbaar die in combinatie met de Salesdock leadsmodule gebruikt kan worden. Leads kunnen via deze koppeling geupated worden in jouw HubSpot omgeving. Belangrijk om te weten:

1. Er worden met deze integratie contacten en deals geupated bij HubSpot.
  2. Er moet moet binnen Salesdock een contact en/of deal ID vanuit HubSpot beschikbaar zijn (per lead). Op basis van het contact en/of deal ID wordt het contact en/of deal bij HubSpot geupated. Het contact en deal ID kun je binnen Salesdock importeren bij je lead, handmatig toevoegen of meegeven bij het aanmaken van een lead via de API.

Het volgende stappenplan kan gevolgd worden om de app in te richten:

• Download de HubSpot Lead app

• Indien je een contact wil updaten: maak via instellingen>extra velden>lead een extra veld aan. Dit extra veld zal gebruikt worden voor het contact ID (zie ook de toelichting aan het begin van deze handleiding), dus maak bijvoorbeeld een veld aan met de naam 'Contact ID'.
  • Indien je een deal wil updaten: maak via instellingen>extra velden>lead een extra veld aan. Dit extra veld zal gebruikt worden voor het deal ID (zie ook de toelichting aan het begin van deze handleiding), dus maak bijvoorbeeld een veld aan met de naam 'Deal ID'.
  • Zet de app aan, zet de modus op 'productie' en voer de API key in.
  • Geef aan of leads automatisch verwerkt moeten worden (na het aanpassen van een leadstatus) en of deze integratie alleen actief moet zijn voor bepaalde gebruikers en/of organisaties. Indien dit leeg blijft, dan zal deze app actief worden gezet voor alle gebruikers en organisaties.

• Ga naar 'Lead data mapping' en koppel het aangemaakte extra veld (in dit voorbeeld 'Contact ID' en 'Deal ID').

• Ga naar 'Statuskoppeling'. Op deze pagina wordt, dynamisch, de statussen getoond die op jouw HubSpot omgeving zijn ingericht (variabele 'hs_lead_status' binnen de HubSpot applicatie). Op deze pagina richt je in welke status een contact in HubSpot moet krijgen bij een specifieke lead status in Salesdock. Voorbeeld: stel je hebt de status 'Voorstel verstuurd' in HubSpot en je gebruikt hiervoor de leadstatus 'Voorstel uitgebracht' in Salesdock, dan kun je in dit overzicht aangeven dat deze statussen aan elkaar gekoppeld moeten worden. Dit zal ertoe leiden dat als de status 'Voorstel uitgebracht' in Salesdock wordt gekozen, de status 'Voorstel verstuurd' naar HubSpot wordt gepushed voor dat desbetreffende contact.
  • Als je deals wil updaten, dan zul je in de pagina 'deals' de dealstatussen zien die op jouw HubSpot omgeving zijn ingericht (/pipelines/deal wordt hiervoor aangeroepen bij HubSpot).
    • Daarnaast kun je eventuele redenen ophalen die mee moeten worden gegeven. Hiervoor wordt /properties/deal aangeroepen bij HubSpot. Deze redenen worden alleen opgehaald als je het veld 'veld reden verloren' invult met de objectwaarde die uit de API van HubSpot terugkomt. Dit is het veld zoals je deze in HubSpot hebt aangemaakt (denk aan redenen_verloren, extra_statussen, etc.).

Op basis van wat je daar invult zal er een extra mapping tonen, alleen indien er een match wordt gevonden bij /properties/deal. Je kunt vervolgens een multiple choice leadvraag koppelen bij 'deal reden', waarna er een 'reden verloren' component wordt getoond. De reden-verloren mapping zal vervolgens aan de rechterzijde de waarden tonen die vanuit HubSpot terugkomen; aan de linkerkant kun je inrichten welke optie je aan een bepaalde reden wil koppelen.