De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft via EP-Online een officiële database ter beschikking gesteld, waarmee energieadviseurs bepaalde energieprestatie-indicatoren kunnen ophalen (zoals het energielabel, de geldigheid van het energielabel, het type gebouw, etc.). Deze informatie kan ook via de API aangeroepen én getoond worden binnen Salesdock.

• Vraag bij de RVO een API key aan. Dat kan via https://epbdwebservices.rvo.nl/. Je zult direct een API key ontvangen, die na 5-10 minuten bruikbaar is. Mocht je dus nog geen resultaat krijgen na het instellen van onderstaande; probeer het dan na 10 minuten opnieuw.
  • Ga naar 'apps' en installeer de 'EP-Online' app.
  • Voer de API key in, activeer de app en geef aan binnen welke flows je deze informatie wil tonen. Het is mogelijk om de informatie uit EP-Online te tonen in de energie- en defaultflows.

• Als de API key actief is én bovenstaande is ingesteld, dan zal de informatie ná de postcodecheck getoond worden. Deze weergave is puur bedoelt voor informatievoorziening richting de adviseur, zodat deze informatie gebruikt kan worden voor een beter advies. Deze data wordt dus niet opgeslagen bij de sale of geplot op de contracten. Onderstaande variabelen zullen worden opgehaald bij EP-Online:

1. Huidig energielabel.

2. Geldig tot.

3. Vorige opnamedatum.

4. Registratiedatum.

5. Referentiegebouw.

6. Detailaanduiding.

7. Vereenvoudigd label.

8. Openbaar label.

9. Energieprestatieindex.

10. Gebouwklasse.

11. Berekeningstype.

• Wanneer geen informatie gevonden kan worden, dan zal de melding 'Geen resultaat bij EP-Online gevonden' tonen.