In plaats van handmatig een een export te genereren, kun je er ook voor kiezen om Salesdock automatisch op de gewenste momenten een export te laten uitvoeren. Een geplande export heeft  een aantal voordelen:

1. Tussen 09:00 en 21:00 zit er altijd een limiet op handmatig gegenereerde exports (1000 records), ongeacht of er gekozen wordt voor Excel of csv. Voor geplande exports is dit niet het geval. Let op: het limiet voor exports naar Excel is altijd 1000 records. In combinatie met csv is kun je hogere aantallen exporteren.
  2. Zodra je inlogt in Salesdock beschik je automatisch over de mogelijkheid om het bestand te downloaden.

Hoe je dit inricht? Dit is makkelijk te doen via onderstaande stappen:

1. Ga naar 'Leads'.
  2. Klik op 'Exports'.
  3. Klik op 'Geplande exports'.
  4. Klik op 'Toevoegen'.
  5. Voer de gewenste instellingen in.

Frequentie: hier kun je aangeven wanneer een rapportage aangemaakt moet worden. Eenmalig, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Wekelijkse rapportages worden op maandagen gegenereerd, maandelijkse zullen op de eerste dag van de maand gegenereerd worden.
Naamvoer een naam in die je aan een rapportage wil geven. Dit kun je voor interne administratie gebruiken.
Template: Salesdock levert veelal verschillende templates uit, zoals voor telecom, energie, ander type producten of op maat gemaakte. Deze templates bevatten specifieke informatie. Als dit op jouw omgeving ook van toepassing is, dan kun je een keuze maken uit een van de templates.
Verstuur notificatie als rapport klaar is: je ontvangt binnen Salesdock een melding als jouw rapportage gegenereerd is.
Filters: middels het filter kun je de export samenstellen naar jouw criteria. Wil je bijvoorbeeld alle geaccepteerde offertes van gisteren? Of wil je alle transacties van een bepaalde leverancier? Wil je alleen geaccepteerde offertes van een specifieke organisatie in combinatie met een bepaalde leverancier? Dit is allemaal mogelijk en naar wens in te richten. Aan de hand van dit filter zal het export gegenereerd worden. Tip: via 'meer opties' zullen meer filteropties getoond worden.

Let op: (geplande) exports blijven maximaal 2 dagen beschikbaar ter download. Het bestand zal dus in de tussentijd gedownload moeten zijn.