Let op: deze settings heb je alleen wanneer de leadmodule en/of Outside afneemt

Via Instellingen>> Leads >> Instellingen kun je een aantal zaken inrichten

Automatische statusverandering

Hier kun je een zelf aangemaakte lead status koppelen aan een actie. Dit zorgt ervoor dat de status van een lead automatisch veranderd na een specifieke actie. Bijvoorbeeld op basis van onderstaande instellingen krijgt een lead automatisch de status 'Offerte uitgebracht' zodra een lead geconverteerd is naar een offerte.

Hoe je zelf statussen voor leads kunt aanmaken wordt uitgelegd in artikel: Statussen aanmaken voor leads

Outside

Wanneer je gebruik maakt van onze D2D module outside kun je ook hiervoor specifieke status automatisering instellen. Onderstaande configuratie zorgt ervoor dat je in Outside snel en eenvoudig een lead kunt verwerken.

bovenstaande configuratie zorgt ervoor dat je in Outside snel en eenvoudig een lead kunt verwerken en heeft invloed op de knoppen 'Niet thuis' en 'Afspraak' welke je in Outside ziet wanneer je een lead opent.

Niet thuis

Wanneer je een lead opent en voor de 1e keer afboekt via de knop 'Niet thuis' dan zie je de marker met een deurtje op de kaart en de lead status wijzigt automatisch naar de status die je in de admin portal hebt ingesteld. Wanneer je dezelfde lead voor de 2e keer afboekt als 'Niet thuis' dan zie je 2x in de marker staan en de status wijzigt wederom automatisch.

Is de klant voor de 3e keer niet thuis en je hebt ingesteld dat dit een afgeronde status is dan verdwijnt deze lead uit de lijst met nog op te pakken leads.

Afspraak

Wanneer een D2D medewerker het verzoek krijgt om op een later moment terug te komen omdat bijvoorbeeld het op dat moment niet gelegen komt dan kun je deze lead afboeken met een status welke gekoppeld is aan 'Status wanneer een agent een afspraak plant bij een lead'

Wanneer je de lead dan afboekt via de knop 'Afspraak' dan zie je deze als paarse marker terug op de kaart en kun je het gebruiken om te filteren op bijvoorbeeld alle leads met een gekoppelde status aan 'Afspraak'.

Sale

Via de knop 'Sale' wordt je direct geleid naar Salesdock Sell en kun je een offerte starten. De persoonsgegevens van de lead worden vervolgens geprefilled en de status van de lead wordt, mits geconfigureerd, via automatische statussynchronisatie gewijzigd.

Overig

Via de knop 'Overig' kun je de lead handmatig afboeken met een status naar keuze en eventueel een opmerking erbij plaatsen.

Lead e-mails

Je kunt hier instellen of de planner / agent tijdens het (her)plannen mag bepalen of er een e-mail en/of sms wordt verstuurd naar de lead. Wanneer deze op 'nee' staat wordt er gekeken naar je instellingen onder Instellingen>leads>e-mails&sms
Let op: standaard zullen er geen e-mails en sms'jes worden verstuurd bij het plannen in bulk. Als je deze optie echter op 'Ja' zet, dan heeft de planner de mogelijkheid om dit wel in bulk te versturen tijdens het plannen.

Werkuren

Hier kun je het aantal werkuren in een dag instellen. Dit heeft effect op Werkuren rapportage (Rapportage>>Werkuren)