Let op 1: productcondities worden niet meegegeven in integraties. Wanneer je een productconditie instelt en het product deelt via de integratie dan moet de ontvangende partij de condities nog handmatig toevoegen


In Salesdock is het mogelijk om producten te tonen of te verbergen op basis van bepaalde condities. Bijvoorbeeld een subproduct alleen tonen op basis van een specifiek hoofdproduct. Dit stel je in via Producten>>Product openen>>Condities


Let op 2: Wanneer je gebruikt maakt van condities dan zie je daar een schuifje 'zichtbaar' welke je voor de conditie aan moet zetten. Het is dan belangrijke dat je in dat geval het schuifje 'zichtbaar' onder de algemene instellingen van het product uitzet. Anders is het alsnog altijd zichtbaar ongeacht de ingestelde conditie
Voor zonnepanelen zijn er heel veel condities welke alleen relevant zijn voor product type zonnepaneel en bijvoorbeeld niet relevant zijn voor Energie en Telecom. Daarom werken deze condities alleen voor producten welke via de zonnepanelenflow aangeboden wordt.


Welke condities zijn er?


  • Zonnepaneel koop of huur 
  • Stroomverbruik
  • Aantal panelen
  • Meterkast capaciteit
  • Wattpiek
  • Verwacht opbrengst
  • Type dakVoorbeelden van het tonen of verbergen van Zonnepaneel producten


Er zijn situaties te bedenken dat je een bepaald zonnepaneel product alleen wilt tonen in een specifieke situatie. 


Type dak:

Stel je hebt een product aangemaakt 'Montagekosten schuindak' dan wil je dit product wellicht wel graag verbergen wanneer je in de flow hebt aangegeven dat het een platdak betreft.


Dit stel je dan als volgt in:Meterkast capaciteit:

Misschien wil je een bepaalde omvormer alleen tonen als er in de flow is aangegeven dat de meterkast capaciteit fase 3 is. Gebruik dan onderstaand voorbeeld waarbij je 'all' wijzigt naar 'any' zodat het bij 1 van deze 2 keuzes getoond wordt.Aantal panelen:

Bepaalde subproducten wil je wellicht alleen tonen op basis van het aantal gekozen panelen. Dus stel je hanteert verschillende tarieven voor montage op basis van het aantal panelen. Je kunt hiervoor dan verschillende producten aanmaken met verschillende tarieven en instellen dat het product alleen getoond wordt als het binnen een bepaalde hoeveelheid valt.


Dus met onderstaande instellingen wordt het product alleen getoond als het meer dan 5 en minder dan 10 panelen geselecteerd zijn.