Producten kunnen aangemaakt worden via 'producten'. Klik vervolgens op 'toevoegen'. Let op: zorg er ook voor dat bij de bijbehorende leverancier het contracttemplate voor zonnepanelen geactiveerd wordt. Zie hiervoor dit artikel.


Voor zonnepanelen kun je vervolgens kiezen uit een aantal producttypen. Het type product bepaald min of meer waar het in de orderflow wordt getoond, maar ook welke condities je kunt gebruiken (zoals de mogelijkheid om afhankelijkheden toe te voegen).Algemene informatie


Prijzen

Zodra een producttype is geselecteerd kun je onder 'prijzen' de tarieven invoeren die van toepassing zijn op dat product. Let op: dit is de prijs per eenheid en exclusief btw.


Eigenschappen

Binnen elk product kun je bij 'eigenschappen' eventueel aanvullende gegevens, zoals de afmetingen van de zonnepanelen, de garantie, etc. toevoegen. Voor elk producttype zullen productspecifieke eigenschappen worden geopend: voor de zonnepanelen wordt bijvoorbeeld uitgevraagd wat de afmetingen zijn en het verlies in vermogen per jaar, terwijl voor omvormers het vermogen, decibel, etc. wordt uitgevraagd.


Bereik

Onder 'bereik' kan ingesteld worden of een bepaalde omvormer of optie bijvoorbeeld alleen bij een bepaalde zonnepaneel of pakket getoond mag worden (hoofdproduct). Ook kun je hier eventueel gelijk instellen of het product verkocht mag worden door een bepaalde organisatie. Dit kan uiteraard ook (later) via account>organisaties>organisatie openen>productrechten.


Configuraties

Bij 'Configuraties' kun je een aantal zaken instellen, waar rekening mee wordt gehouden in de orderstraat.


  • Voeg de volgende producten automatisch toe aan de winkelwagen': stel je wil dat automatisch een bepaalde omvormer wordt toegevoegd, een bepaalde bevestigingsoptie, installatie, etc., dan kun je hier aangeven dat het product automatisch moet worden toegevoegd als dat product gekozen wordt.
  • Product typen (onder kopje 'voeg dit product toe voor de volgende condities): met deze logica kan worden bepaald dat je een bepaald product wil toevoegen als er een bepaald aantal van een specifiek producttype is gekozen. Zo kun je inrichten dat een specifieke omvormer wordt toegevoegd op het moment dat je 8 panelen hebt gekozen.
  • Voeg dit product zo vaak toe als dit producttype: hiermee kan worden bepaald dat een bepaald product evenredig wordt toegevoegd aan een ander product. Voorbeeld: je wil per zonnepaneel een eenheid installatie toevoegen. Je kunt dan in het product voor installatie instellen dat deze installatie net zo vaak toegevoegd moet worden als het producttype 'Zonnepanelen - Paneel'.
  • Aantal niet meer dan geselecteerd: je kunt inrichten dat een bepaald product niet vaker gekozen mag worden dan een ander product. Stel je wil dat je dit product maximaal net zo vaak kan kiezen als een zonnepaneel, dan kun je dat hier naar wens inrichten (op basis van een specifiek product of producttype). Dit product kan dan niet vaker geselecteerd worden dan een zonnepaneel.

Pakketten


Om gemak te faciliteren is er de optie gemaakt om voorgedefinieerde pakketten te maken: jij kunt bepalen welke producten er in een bepaald pakket moeten zitten, waarbij je 1 prijs toekent aan het gehele pakket (ook al heb je voor de overige producten een andere standaard prijs ingesteld). Hiermee kun je zorgen dat je bij de selectie van een x-aantal zonnepanelen de optie kan geven aan de verkoper om een bepaald voorgedefinieerd pakket te kiezen (bijvoorbeeld een pakket voor een plat en schuin dak), waar je al standaard specifieke omvormers en overige opties hebt toegevoegd (inclusief de aantallen).


  • Selecteer het producttype 'Zonnepanelen - Pakket'.
  • Voeg bij 'Prijzen' de prijs in voor dat gehele pakket.
  • Ga naar 'configuraties', waarbij je onderstaande optie hebt.
  • Allereerst is het van belang dat je instelt wanneer dit pakket moet tonen: dit zal altijd op basis van het aantal geselecteerde panelen zijn. Stel je wil dit pakket tonen als je 8 panelen kiest van een bepaald merk, dan vul je onderstaande in (in deze situatie toont het pakket bij 8 Trina Solar panelen). Voeg vervolgens ook middels 'product toevoegen' extra producten toe die in dit pakket moet zitten.Resultaat: als je vervolgens 8 zonnepanelen kiest, dan krijgt de verkoper de optie om dit pakket te selecteren. Als dit wordt gekozen, dan zullen ook automatisch die producten aan het kassabonnetje worden toegevoegd. Ook krijgt de advisuer de optie om zonder een pakket verder te gaan, waarbij ze zelf de sale kunnen samenstellen (met gewenste producten).Let op: zorg er ook voor dat de productrechten geautoriseerd zijn voor de organisatie(s) die dit mag aanbieden. Dit kan via account>organisaties>organisatie openen>productrechten of binnen het product (producten>product openen>bereik).