Middels de KVK app krijg je de mogelijkheid om in de consumentenflow te kijken of er op een bepaalde postcode een KVK-registratie bekend is. Indien dat het geval is, dan kun je ervoor kiezen om geautomatiseerd doorverwezen te worden naar de zakelijke flow (van waaruit je de klant een zakelijke propositie kan aanbieden). Let op: deze functionaliteit is er alleen voor de energie en telecomflow. Hieronder zal worden toegelicht hoe deze app ingericht dient te worden.

1. Er dient een API key aangevraagd te worden bij de Kamer van Koophandel (zie https://developers.kvk.nl). Klik vervolgens op onderstaande 'aanvraag' knop:Kies vervolgens voor de search API ('KVK Handelsregister Search (API)').

Rond de aanvraag af.

2. Zodra je een API key hebt ontvangen zal je de mogelijkheid krijgen om de KVK app in te richten. Installeer als eerste de KVK app via 'apps'.

3. Voer de API key in bij het veld 'gebruikerssleutel' en zet ingeschakeld op 'Ja'.

4. Open de consumentenflow (flows>flow openen) en ga naar het blok 'Bedrijvendetectie' (helemaal onderaan de pagina). Zet deze op 'Ingeschakeld' en geef aan naar welke flow er doorverwezen moet worden als er een bedrijf is gevonden op een postcode.

Vanaf dit moment heb je, indien de API key werkzaam is, de mogelijkheid om gebruik maken van de bedrijvendetectie. Zodra je een postcode invult waar een KVK-registratie bekend is, zal je een pop-up te zien krijgen:

Als het om een van de gevonden bedrijven gaat, dan kun je op 'selecteer' klikken. Je wordt dan automatisch doorverwezen naar de zakelijke flow.

Let op:

1.alle jouw KVK lookups zullen via jouw API token verlopen, waarvoor je het bijbehorende bedrag rechtstreeks bij de KVK betaalt (op het moment van schrijven €0,008 per aanroep).

2. Standaard krijg je al de mogelijkheid om in de zakelijke flow een KVK nummer op te zoeken. Deze functionaliteit is er dus voor als je voor energieorders een bedrijvendetectie wil activeren in de consumentenflow: op basis van een postcode, huisnummer en toevoeging wordt gekeken of bij de KVK een bedrijf bekend is.