In bepaalde gevallen wil je wellicht instellen dat er een minimale en maximale leeftijd moet zijn voor klanten om aangesloten te kunnen worden. Wil je dit voor alle sales binnen een flow? Dan kun je dit instellen op flowniveau, heb je leveranciers met verschillende leeftijdsgrenzen dan kun je dit oplossen door middel van condities op het product.

Voor al mijn sales

1. Ga naar 'flows'.
  2. Klik op de desbetreffende flow.
  3. Onder 'Checkout' vind je de minimale en maximale leeftijd. Je kunt vervolgens eventueel instellen of de geboortedatum in het postcodeformulier moet worden uitgevraagd, of dat je dit in de reguliere stap wil doen (persoonlijke informatie stap, die default aan staat).

Per leverancier verschillend

Via > Flows > Kies een flow zoek je de instelling Geboortedatum klant.

Wanneer je 'Geboortedatum klant' instelt op Postcodeformulier zal de geboortedatum direct op het 1e scherm van de flow gevraagd worden. Vervolgens kun je dan producten wel of niet tonen op basis van de leeft cq. ingevulde geboortedatum van de klant. Wil je op een product een leeftijdsgrens instellen doe dan het volgende:

1. Open het product (Producten > Kies product).

2. Zet het schuifje 'Zichtbaar' uit onder 'Algemeen'.

3. Open 'Condities' (onderaan het product), voeg daar de regel toe en zet het vinkje 'Zichtbaar' onder 'Acties' aan.

In het bovenstaande voorbeeld zal het product alleen zichtbaar zijn als de klant jonger is 76 jaar.