De contractant bepaalt met wie de klant een overeenkomst aan gaat; in het grootste gedeelte van de gevallen zullen dus de contactgegevens van de leverancier rechtsboven op het contract tonen dat Salesdock standaard uitlevert. Let op: het kan zijn dat er bepaalde leveranciers-specifieke PDF's zijn, waar dit op een andere plek wordt weergegeven.

De contractant wordt op de volgende manier bepaald:

1. Bij 'Instellingen'>>'Transacties >>'Algemeen' vind je het kopje 'Contractant', met de regel 'Contractant informatie op PDF'.
  2. Je hebt hier de mogelijkheid om de waarde op 'Product' of 'Verkoper' te zetten.
    1. Product: er wordt gekeken of de leverancier een contractant is (producten-->leveranciers). Als dit niet het geval is, dan zal er worden gekeken of de verkopende organisatie of de gekoppelde verkoper een contractant is. Is dat bij beide niet het geval? Dan worden de contactgegevens gebruikt die je op accountniveau ('account') hebt ingericht.
    2. Verkoper: er wordt gekeken of de verkopende organisatie (account-->organisatie) of de gekoppelde gebruiker (account-->gebruiker) een contractant is. Is dat niet het geval? Dan worden de contactgegevens gebruikt die je op accountniveau ('account') heb ingericht.