Door middel van flows kun je proposities van bepaalde producttypen tonen én aanvullende zaken inrichten, zoals het type verificatie, de verplichting van een IBAN nummer, het script log, etc.


 1. Ga naar Flows.
 2. Klik op 'Toevoegen'.
 3. Voer de naam van de flow in (let op: de titel zal tekstueel ook zo worden getoond richting de verkoper).
 4. Geef aan welk type producten je wilt tonen, zoals Telecom voor consumenten.
 5. Voeg een icoon of afbeelding toe. Als je 'Icoon' selecteert, dan heb je de optie om uit standaard door Salesdock uitgeleverde iconen te kiezen.
 6. Geef aan of je via de flow alleen offertes, directe bestellingen of beide wil aanbieden. 7. Bij 'Verificatie' kun je aangeven welk type verificatie je wilt toepassen op jouw bestellingen binnen die desbetreffende flow. Denk hierbij aan een handtekeningverificatie (de klant moet een handtekening zetten bij een bestelling of het accepteren van een offerte) of e-mailverificatie (de klant moet per e-mail akkoord geven op een bestelling/offerte).
 8. Geef bij 'Landingspagina' aan of je eerst het postcodeformulier wil tonen, of dat er direct naar de productpagina moet worden gegaan (waar direct de producten worden getoond die onder die flow vallen).


 9. Geef bij 'Bereik' aan welke organisaties deze flow mogen in zien. Geef bij 'Beschikbaar voor productsoorten' welke productsoorten je in deze flow wilt tonen. In het geval van Telecom kun je bijvoorbeeld aangeven dat je in deze flow alleen alles in 1 proposities wilt tonen. Let op: voor energie hoef je geen productsoort toe te voegen, aangezien je dit al definieert als producttype. 10. Als je de flow hebt opgeslagen en opnieuw opent, dan zul je zien dat je een aantal extra configuraties kunt doorvoeren.
 11. Bij 'Productfilters' kun je aangeven of je binnen deze flow filters wilt tonen. Als je deze inschakelt, dan zie je dat je de keuze hebt uit een aantal standaard uitgeleverde filters. Je kunt additionele filters toevoegen, waar je hier een artikel over kunt vinden.
 12. Bij 'Contractant' kun je inrichten welke naam op de verificatie moet komen te staan (die van de verkoper, of de leverancier die aan het product is gekoppeld). Je kunt daarnaast ook aangeven welke contactgegevens op de landingspagina van de offerte getoond moeten worden. 13. Bij 'Checkout' kun je een aantal additionele configuraties doen betreffende de uitvraag van bepaalde waarden.
 14. Door de minimale en maximale leeftijd in te vullen bij de flow, kun je bepalen hoe oud iemand moet zijn om een bestelling te kunnen plaatsen binnen die flow.
 15. Bij 'Consumenten' en 'Zakelijk' kan aangeven worden of je bepaalde gegevens wilt uitvragen in de klantgegevens stap. Zo zie je dat bij het aanmaken van een offerte de IBAN niet verplicht is (dit is pas verplicht als de klant de offerte ondertekend); dit houdt het laagdrempelig voor de klant.
 16. Bij 'Script log' kun je een pre-voicelog script inrichten. Dit moet de verkoper oplezen richting de klant, alvorens de sale/offerte kan worden aangeboden. In dit scriptlog kun je met verscheidene dynamische variabelen werken, zodat het voicelog volledig aansluit op de gegevens/ingevoerde waarden van de klant.
17. Bij 'Online acceptatiepagina' kun je instellen wat er op de Online acceptatiepagina getoond wordt en of je het eventueel wilt verplicht stellen. Zo kun je ervoor kiezen om het Ibannummer, inkoopnummer en/of BTW nummer te tonen en verplicht te stellen, tonen maar niet verplicht stellen en tot slot niet naar het Ibannummer uitvragen (verbergen op de online acceptatiepagina).