Je kunt statussen aanmaken die alleen gebruikt mogen worden voor leads (en dus niet voor transacties).

1. Ga naar Instellingen en klik op 'Statussen'.
  2. Je zult twee typen statussen zien: op maat gemaakte statussen (deze kun je zelf aanmaken/beheren) en statussen die door Salesdock standaard worden uitgeleverd (systeem statussen).
  3. Klik op 'Toevoegen'.
  4. Voer vervolgens de naam van de status in. Je kunt bij 'Agent label' eventueel een ander statuslabel configureren die de verkoper ziet. Dit zorgt ervoor dat je voor interne administratie andere statussen kunt gaan gebruiken dan wat er richting de verkoper wordt getoond.
  5. Bij het 'Type' geef je aan of het een 'Standaard' status, of dat het een 'eindstatus' is ('Gesloten'). Voorbeeld: je wil dat een lead afgerond is op het moment dat de potentiële klant voor de tweede keer niet thuis is. Richt dan de status 'Tweede keer niet thuis' in van het type 'Gesloten'. Zodra een lead deze status krijgt, dan zal de lead het kenmerk 'Afgerond' krijgen. Een 'Standaard' status zal nooit als 'Afgerond' worden gezien en blijft dus in de lijst staan.
  6. Bij 'Lead activity' kun je een lead koppelen aan een activiteit (d2d, calling en default) Op deze manier wordt alleen de leads van de gekozen activiteit in de map weergave getoond.
  7. Geef de lead indien gewenst een omschrijving.
  8. Geef bij 'Style' aan welke kleuren je aan de status wilt geven. Je kunt tekst invullen, die de keur instelt. Voorbeeld: bij 'Achtergrondkleur' vul je 'Orange' in, bij 'Tekstkleur' vul je 'Purple' in.
  9. Druk op 'Opslaan'.