Leads kunnen op 2 manieren geïmporteerd én toegewezen worden:

1. Er wordt eerst een adressenbestand geïmporteerd, die later wordt toegewezen aan medewerkers.
  2. Er wordt bij het plannen direct een adressenbestand geïmporteerd, die vervolgens ook gepland kunnen worden.

1. Adressenbestand importeren

• Ga naar 'Leads' en klik op 'Importeer leads'.
  • Je hebt vervolgens de mogelijkheid om het bestand te uploaden.
  • Door op 'Documentatie' te klikken heb je de mogelijkheid om te zien welke waarden je kunt importeren, wat de veldnamen zijn, welke velden verplicht zijn en welke waarden je kunt toevoegen. Je dient onder andere aan te geven voor welke organisatie adressen gebruikt mogen worden. Door op 'Download format' te klikken kun je een standaard opmaak downloaden.
  • De status van de import kun je vervolgens direct volgen: hier zie je of de data succesvol is ingeladen.

• Onder 'alle' zul je vervolgens zien dat het adres is geïmporteerd, maar nog niet is toegewezen (deze krijgt de status 'Not planned').
  • Via het filter kan ook op de adressen gefilterd worden om te zien welke nog niet gepland zijn.

2. Adressenbestand importeren bij het plannen

• Ga naar 'Leads' en klik op 'Planning'. Je zult vervolgens onderstaand scherm zien. Het principe voor het importeren van een adressenbestand via de planningmodule is gelijk aan stap 1. Kies onder 'Plan by' voor de optie 'Importing leads' Geef vervolgens aan of je wil plannen op een organisatie, of op een team.

• In de volgende stap heb je vervolgens de mogelijkheid om het bestand te importeren en gelijk toe te kennen aan aan medewerker (of meerdere medewerkers).

3. Plannen van adressen

• Klik op 'Leads' en selecteer 'Planning'.
  • Geef aan of je wil importeren op basis van een reeds geïmporteerde lijst (zie '1. Adressenbestand importeren'), of wil plannen vanuit een bestand dat je nog wil importeren (zie '2. Adressenbestand importeren bij het plannen').
  • Geef aan of je wil plannen op organisatie- of op teamniveau.

• Selecteer de leads die je wil plannen en klik op 'Plan'.

• Je hebt vervolgens de mogelijkheid om de leads toe te wijzen aan 1 of meerdere personen. Je kunt eveneens aangeven of de leads op een bepaalde datum gepland moeten worden (zet 'Plan for a date' dan op 'Ja'), of dat hier geen datum aan gekoppeld hoeft te zijn (zet 'Plan for a date' op 'Nee').

• Klik op 'Process planning', waarna de leads worden ingepland voor de desbetreffende medewerker(s).