Salesdock biedt de mogelijkheid om herinneringen voor openstaande offertes geautomatiseerd naar klanten te sturen.

• Klik op Instellingen >> E-mail & SMS
  • Klik op 'Offerte herinneringen'.

Vervolgens zie je onderstaand scherm. Je hebt hier de keuze om (optioneel) 3 offerte herinneringen te sturen tussen het maken en het verlopen van een offerte. Door op het bolletje te klikken, zul je de inhoud van de mail zien en de verdere configuratie kunnen beheren.

• Salesdock levert standaard templates uit, die je naar wens kunt configureren. Wil je een eigen mail samenstellen? Zet het schuifje 'Gebruik standaard e-mail template' uit, waarna de tekst aanpasbaar wordt. Met het vinkje 'E-mail inschakelen' geef je aan dat je de e-mail, die op die pagina getoond wordt, ook daadwerkelijk wil activeren. Let op: heb je het schuifje 'E-mail inschakelen' op 'No', dan wordt er dus ook geen mail verstuurd.

• Je hebt vervolgens de mogelijkheid om de opmaak van de e-email in te richten, zoals de headers, een link, plaatjes, maar ook variabelen. Variabelen zijn vooral interessant als je de klant gepersonaliseerd een mail wil sturen. Denk hierbij aan het product dat aan de klant verkocht is, de naam van de klant, wie de verkoper is geweest, etc. Kortom: een dynamische én op de klant afgestemde mail. Dit kan allemaal via 'Variabelen' worden ingericht. Door op 'Voorbeeld' te klikken kun je de inhoud van de e-mail zien, zoals de klant hem ook zal ontvangen (uiteraard staan hier 'dummy' waarden in).

• Onderin de pagina kun je instellen wanneer de mail verstuurd moet worden, waarbij je de keuze hebt uit een aantal zaken:
    • Of je een mail na een X aantal uren of dagen wil versturen;
    • Of je de mail na een X aantal uren of dagen wil vesturen vóór verlopen óf na het aanmaken. Voorbeeld: als je wil dat een mail 2 dagen voor verlopen verstuurd moet worden, dan kun je onderstaande instellingen doorvoeren.
    • Of je, na een herinnering verstuurd te hebben, de status van de order wil aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven, nadat je de eerste herinnering hebt verstuurd, dat de offerte de status 'Herinnering 1' krijgt.

• Op deze zelfde manier kun je 2 overige offerte herinneringen instellen, door op het 'bolletje' bovenaan de pagina te klikken. De inhoud van de mail kun je per herinnering aanpassen, waardoor je (naarmate het verstrijken van de offerte dichterbij komt) de inhoud kunt personaliseren.