In Nederland kennen we 10 gasregio's. Sommige leveranciers rekenen op het kale gastarief een toeslag op basis van de gasregio van de aansluiting. Leveranciers hanteren hun eigen regels, maar in de basis zijn er drie smaken:


  • Leveranciers die geen regiotoeslag heffen; je betaald hetzelfde voor gas ongeacht of je in gasregio 1 of 3 of 10 woont.
  • Leveranciers die een toeslag heffen, die alleen regio afhankelijk is. 
  • Leveranciers die per propositie én regio een andere toeslag rekenen.


In Salesdock kun je alle 3 de situaties verwerken. Wanneer een leverancier geen regiotoeslag heft hoef je natuurlijk niets te doen. Je vult gewoon de kale gastarieven in. Wanneer de toeslagen alleen regio afhankelijk zijn, kun je deze per leverancier instellen. Dit kan via de Energie NL app: Apps > Energie NL > Gasregio's > Tarieven. Je hoeft daar alleen de toeslag in te voeren. De tarieven dienen ingevoerd te worden met een punt (.). Wanneer de regiotoeslagen vermengt zijn met de kale tarieven dan kun je op productniveau voor iedere regio een tarief invoeren. Vul hierin het combinatietarief is, dus het kale gastarief én het tarief van de regiotoeslag. Overigens zul je deze dan al vaak als één tarief aangeleverd krijgen.


Gas tax level

Of een product gebruik maakt van de gasregiotoeslag op leveranciers- of op productniveau valt op productniveau in te stellen. Ga hiervoor naar Producten > Kies een product > Eigenschappen en zoek voor de instelling 'Gas tax level' zoals hieronder weergegeven.Je hebt hierin dus twee keuze's:


  • Leverancier
  • Product


Wanneer je dus per product een gasregiotoeslag wil invoeren dan kies je voor Product, en anders voor Leverancier.


Let op dat als je kiest voor Leverancier; deze toeslagen (nog) niet meegaan in eventuele integraties die je hebt met andere Salesdock klanten.


Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met onze support-desk op.

Bron: Independer.nl